Eperke gyűjtemény
 
Leírás:
Részletes tartalom lentebb...
 
   


Eperke gyűjtemény    (szinkronos)   -   LETÖLTÉS

Részletes tartalom1. - Ismerd meg Eperkét!

Ez egy fantasztikus szülinap, Eperkééknél. Eperke az első szülinapi-partyt rendezi testvérének, Almababá-nak, így elindul, hogy beszerezzen mindent ami egy tökéletes ünnepléshez szükségeltetik. Ezen a kalandos úton eljut Epreskert távoli, rejtett és varázslatos zugaiba és új barátokkal is megismerkedik, többek között a kedves Narancsvirággal, Karamellával és nem utolsó sorban Édes Mézessel.

2. Eperke karácsonya

Hamarosan itt a karácsony! Eperkének is be kell szereznie a meglepetés ajándékokat a barátoknak. Útnak indul Édes Mézessel, hogy megkeressék Meglepetés Földet és beszerezzék az ajándékokat Almababának, Narancsvirágnak és Karamellának. Megannyi kaland után rájönnek, hogy a legszebb ajándék maga a barátság.

3. Eperke megkeresi a tavaszt

Beköszöntött a tavasz első napja Epreskertben. De valahogy ez nem az igazi tavasz. Hideg szél fúj, jeges eső veri a virágokat és mindenki fázik. Úgy tűnik, hogy a tavasz idén elkerüli Epreskertet. De Eperke és barátai felkerekednek, hogy megkeressék a tavaszt és meggyőzzék, mindenkinek szüksége van rá.

4. Eperke és a mesék napja

Habcsók nagyon szomorú, mert eltörte a lábát és így feküdnie és pihennie kell, amíg a többiek vidáman ugrándoznak, játszanak a kertben. Eperke és a többi barát persze mindent megtesznek, hogy felvidítsák a szomorú Habcsókot. Egész nap meséket mesélnek neki, együtt énekelnek és táncolnak. Így lesz ez a nap is olyan epresen vidám Habcsók számára, mint az eddigi.

5. A játék a fontos

Labdázás közben, mikor a játék nem Karamella elképzelései szerint alakul, Karamella hirtelen megfogja a labdáját és hazamegy. Eperke és Alma Baba elhatározzák, hogy megtanítják a játék szeretetére és megmutatják neki mi mindenre jó a közös játék a barátokkal.

6. Kalandok jégkrémszigeten

Mikor Habcsók barangolásai során a Jégkrém Szigetre vetődik, rengeteg hozzá hasonló lovacskával találkozik és úgy gondolja, ide kellene költöznie. De hamar rájön, hogy barátai visszavárják és az élete nélkülük nem lenne teljes és szeretetben gazdag.

7. A kedvencek kedvence

Egy epresen vidám nap kezdődik Epreskertben. Eperke talál egy kiskutyát és természetesen haza is viszi, hogy gondját viselje. Ez egy kis bonyodalmat okoz, mivel Sodó először rémülten próbál biztonságos helyet keresni a házban. De amikor a szomszéd házi kedvencét benevezik egy kiállításra mind megtanulják, hogy egy kis vidámsággal és szeretettel minden akadály legyőzhető.

8. Holdfényes rejtély

Eperkéék kempingezni indulnak de Édes Mézes fél elmondani a többieknek, hogy fél a sötétben. Hamar rájön, hogy semmi értelme eltitkolni az igazságot, hiszen mások is félnek a sötétben. Ezért elhatározzák, hogy félelmüket legyőzve, a tábortűz fényénél elindulnak felfedezni a környéket. És hamarosan újabb barátra találnak.

9. A jelmezbál

Eperke kerti partit szervez a házában, de elmossa az eső. A gyerekek kitalálják, hogy eljátsszák Eperpipőke történetét, a főszerepet természetesen Eperkére osztják. Eperke egyik barátja, Mentaszörp nem igazán kedveli Szivárványt, az új szomszédot, mert annyira különbözik tőlük. Eperke és a többiek egy jelmezbál segítségével bebizonyítják, nagyon is jó, ha mindannyian különbözünk.

10. Barátaink a világban

Csatlakozz Eperkéhez és édes barátaihoz, akik ezúttal Párizsban találnak új barátokra. Csokikrém és kiskutyája Fánk mutatják meg nekik a várost, köztük a híres Tejfel tornyot is. Amikor pedig Sodó és Fánk elvesznek a nagyvárosban, Eperke és Csokikrém összefogva keresik meg a két butus kiskutyust. Visszatérve Epreskertbe kiderül, hogy néha mindenkinek szüksége lehet egy kis segítségre, amikor Karamella nem tudja időre elkészíteni a beígért sütiket.

11. Tengerparti party

Eperke tengerparton lakó barátja Kókusz Kuglóf bajban van, mert valaki mindig megdézsmálja a víziribizli termést. Eperke és Kókusz együtt próbálják megtalálni a tolvajt, és felfedeznek egy szégyenlős, de rendkívül kedves új barátot. Egy másik alkalommal Eperkéék sellővé válnak, hogy felkutassanak egy elrejtett kincset. Kalandjuk során találkoznak egy igazi tengeri szörnnyel, és Eperkének sikerül megszüntetnie egy különös varázslatot.

12. Epres tündérmesék

Eperke egy sérült tündért talál Epreskertben, akit azonnal hazavisz, hogy meggyógyítson. Hamarosan mindenki gyanút fog, hogy a tündér nem is beteg, csak visszaél Eperke kedvességével és közben nem végzi el a feladatát Epreskertben. Szerencsére a lusta tündér rájön, hogy csalás nélkül is élhet szeretetben és barátságban. Egy alkalommal Eperke ablakán aprócska tündért hoz be a szél, aki elmeséli, hogy a szelek szárnyán repülve észrevette hogy a folyó kiáradt és árvíz veszélyezteti Tündér Völgyet. Eperke és barátai elhatározzák, hogy segítenek a tündérnek hazajutni és figyelmeztetik a Tündér Királynőt a veszélyre.

13. Vidám főzöcske

Almababa segíteni szeretne Eperkének és barátainak a sütemények elkészítésében, de még túl kicsi ahhoz, hogy igazán segíteni tudjon és csak a rendetlenség lesz egyre nagyobb és nagyobb. Persze a jóbarátok összefognak és minden a helyére kerül. Eperke és barátai eldöntik, hogy rendeznek egy Főző Műsort. Míg a többiek a kamerák előtt dolgoznak addig a félénk kis Narancsvirág a háttérből segíti munkájukat. A finomságok egymás után készülnek, egészen addig, míg az események úgy nem hozzák, hogy a szégyenlős Narancsvirágnak kell a kamera elé állnia és befejezni a show-t.

14. Epervirág fesztivál

A nyár beköszöntével virágba borulnak az eperföldek és Eperke elhatározza, hogy ezt az eseményt meg kell ünnepelni egy hatalmas fesztivállal. Mindenki örül ennek, kivéve egyiküket, aki egyáltalán nem érti, hogy miért kell illedelmesnek és csinosnak lenni. A fesztivál idején Eperke mindent megtesz ezért, hogy mindenki nagyszerűen érezze magát. Ezért a többiek elhatározzák, hogy a kemény munka jutalmaként megkoronázzák őt az Epervirág Fesztivál királynőjévé!

15. Táncra fel

MINDENKI A PARKETTRE - Eperke és barátai nagyon szeretnek táncolni. Ezt akarja kihasználni a fő bajkeverő, Pástétom, aki Szőlő segítségével ál-tánciskolát nyit, ezzel elterelve a lányok figyelmét a kertjükről, ahol ő szabadon garázdálkodhat. Azonban terve kudarcba fullad, mert Szőlő annyira megszereti Eperkét és barátait meg a táncórákat, hogy elhatározza, nem csapja be többé őket.
TÁNCRA FEL! Itt a tél, befagyott a tó és ez azt jelenti, hogy Eperke és barátai mehetnek korcsolyázni. Elhatározzák, hogy tudásukat egy Jégtánc bemutató keretében mutatják meg a többieknek. Ekkor bukkan fel egy új kislány, Barackíz, aki díjnyertes jégtáncosnak adja ki magát. Sok csodálatos dolgot mesél magáról, hogy elnyerje a többiek tetszését, sajnos azonban ezekből semmi sem igaz. Eperke segítségével megtanulja, hogy az igaz barátsághoz az őszinteség a legfontosabb.

16. Távoli tájakon

EPERKE NAGY KALANDJA: Eperke mindig is arról álmodott, hogy lásson egy nagyon ritka virágot, ami csak 10 évente virágzik és akkor is csak egy napig. Barátaival útnak is indul, ám az út nehéz és hosszabb, mint gondolták. Mindenki sajnálatára Eperke elkésik, mert a virág már elnyílik, mire odaérnek, ám Eperke nem csalódott, hiszen egy óriási kalandban vehettek részt és ezt az élmény ki nem hagyta volna semmiért a világon!
EPERKE VILÁGKÖRÜLI ÚTJA: Eperke és Pástétom fogadnak, hogy Eperke is képes 80 nap alatt megkerülni a Földet, akár csak Willy Fog. Eperke tudja, hogy sikerülhet, ha mindig pozitívan áll a feladatokhoz, ám a kelletlen Borsmentát is odasodorja a véletlen. Így végül együtt kell megbirkózniuk az akadályokkal, többek közt Pástétom csapdáival is, hogy sikeresen visszatérhessenek Epreskertbe 80 nap alatt.

17. Ha megnövünk

AZ ŰRHAJÓZÁS: Mi leszek, ha nagy leszek? – merül fel a kérdés, miközben Eperke és barátai a csillagokat bámulják az égen. Édes Mézes arról álmodik, hogy űrhajós lesz felnőtt korában és átszelheti az univerzumot. A többiek ugyan nem hiszik, hogy ez teljesülhet, csak Eperke az, aki bátorítja. Amikor Édes Mézes elalszik, álmában épít egy űrrakétát, amivel egy remek űr-kalandra repíti barátait. Mikor végül felébred és rájön, hogy csak álmodta az egészet, Eperke megnyugtatja, hogy egy napon biztosan valóra válik az álma.
A JÓ POLGÁRMESTER: Eperke és barátai egy állásbörzére látogatnak, ahol mind elmerengnek a saját jövőjükön. Eperke javaslatára ott helyben kipróbálják milyen lehet felnőttként dolgozni: ki tűzoltónak, ki orvosnak, ki tanárnak áll. Mentaszörp Epreskert polgármestere, mindenki főnöke szeretne lenni, de kicsúszik a kezéből az irányítás, amikor a többiekkel túlságosan szigorúan bánik. Eperke segít neki megérteni, hogy sokkal többet elérhet az emberekkel, ha kedves velük.

18. Falusi mókák

FALUSI MÓKÁK: Ismét nyeregben Eperke és Karamella munkát vállal a Préri Tündér tanyán. Amikor versengeni kezdenek, hogy ki a legjobb munkaerő, Karamella túl komolyan veszi a kihívást, ezzel majdnem el is rontja a vidámnak ígérkező nyári kalandot. Szerencsére hamar rájön, hogy nem csak a győzelem a fontos és végül mindenki remekül érzi magát.
BAJBAN A FARM: Eperke kellemetlen híreket kap Búza Falattól, aki egy csendes kis farmon éldegél. Rosszul mennek a dolgai, úgy tűnik elszöknek az állatai. Eperke a segítségére siet és kiderül, hogy Pástétom áll a dolgok hátterében, akinek az a célja, hogy tönkre tegye Búza Falat farmját. Eperke összehívja barátait és egy csodás vásárt rendeznek, ami elég pénzt hoz, hogy megmentsék a farmot.

19. Szóljon a zene

KI MIT TUD: Eperke és barátai beneveznek egy “Ki mit tud?”-ra Eperdzsem néven. Sajnos mindenki csak saját magára figyel és elfelejtik, hogy a zenekar tagjai csak közösen alkothatnak kellemes és szép zenét. Már majdnem kiesnek a versenyből, mikor rájönnek, hogy csapatként kell zenélniük és ezzel elérik a várt sikert.
A FELLÉPÉS: Az Eperdzsem újra összeáll, hogy fellépjen egy helyi fesztiválon, de Édes Mézes éppen elutazott, így helyettesíteni kell. Szerencsére beállna a helyére Mentaszörp, de neki még sokat kell fejlődnie. Sajnos nagyon fegyelmezetlen és nem akar gyakorolni, de Eperke segít neki megérteni, hogy csak kemény munkával és sok gyakorlással válhat jobbá.

20. És boldogan éltek

EPERRÓZSIKA: Eperrózsika hercegnő ujját megszúrja egy elvarázsolt szedertüske, így vele együtt az egész királyság álomba zuhan. Eperrózsika barátai mindent megpróbálnak, hogy felébresszék, de csak Puffancs herceg érkezése hozhat megoldást a bajra. Segítségével nemcsak Eperrózsika és a királyság ébred fel, de a bajt okozó tündér is megtanulja, hogy sokkal jobb barátként élni.
RAP, A HERCEGNŐ: Rapunzel a királyi pár gyermeke, így előkelő nevelést kell kapnia. Szőlő professzor mindent megtesz, hogy távol tartsa a lányt a játéktól és leendő uralkodóhoz méltó oktatásban részesítse a lányt. Rapunzelt ezeknél a dolgoknál jobban érdekli a hajózás és a navigáció. Tanára szerint ez nem illik egy hercegnőhöz, ezért egy apró szigeten egy toronyba zárja Rapunzelt a zavartalan tanulás érdekében. Ám amikor csónakja viharba kerül csak a lány ügyességére és tudására számíthat.

21. Óz Epres birodalmában

TOTO MESÉJE: A klasszikus mese epres változata kel életre, amikor Eperkét egy forgószél Óz birodalmába repíti. A gonosz boszorkánnyal dacolva kell eljutnia Smaragd Városba, hogy a nagy varázsló segítségével hazajuthasson. Találkozhatunk az összes ismert szereplővel: a Madárijesztőt, a Bádogembert és a gyáva Oroszlánt, Eperke egy-egy barátja kelti életre. Eperke természetesen hazajut kedves kutyája hősies segítségével.
AHOL A GYÖNGYBOGYÓK NŐNEK: Amikor Eperkét sürgősen visszahívják Óz Birodalmába, megtudja, hogy rendkívül módon fogynak a birodalmat megvilágító gyöngybogyók. A Bogyócskák hanyagul bánnak velük és a gonosz boszorkány is mindent megtesz, hogy elpusztítsa őket. Eperke és a Bogyócskák összefognak, hogy megakadályozzák a katasztrófát.

22. Ki lesz a sztár?

IRÁNY A FILMVÁROS!: Eperke gyerekkori barátja, Citromcsillag, nagyon felkapott híresség lett Epreskert Filmvárosában. Sajnos kicsit beképzeltté és önteltté vált, ami akár a karrierje rovására is mehet. Citromcsillag saját problémái miatt másokat hibáztat és nem képes beismerni, hogy az ő kibírhatatlan viselkedése a fő gond. Most Eperkén múlik, hogy segítsen neki felismerni, milyen önző és tapintatlan lett az utóbbi időben.
CSAPÓ…ÉÉÉS FELVÉTEL!: Epreskert egyik kis mozija bezárni kényszerül, ám Eperkének támad egy ötlete, ami segíthet: barátaival filmet készítenek, így csalogatják vissza az embereket a moziba. Pástétom viszont egy boltot akar nyitni a mozi helyén, ezért mindent bevet, hogy megakadályozza őket. Sajnos még Áfonya és Karamella is összevesznek, ami tovább hátráltatja a munkálatokat. Eperke Narancsvirággal szerencsére segít nekik kibékülni és ráveszi Pástétomot, hogy együtt csinálják meg vidám filmjüket, amivel a kis mozinak biztos a sikere.

23. Eperke epresen 1. - Fesztiválhercegnő

Amikor Eperpici városban elolvad az utolsó hókupac is, vidám kacagás tör az égre – itt a tavasz! Ha pedig itt a tavasz, akkor meg kell rendezni a Tavaszfesztivált. Tavaszfesztivál pedig nincs Fesztiválhercegnő nélkül. A városka lakói vetélkedővel és szavazással döntik el ki legyen az. Megkezdődik az izgalmas, de vidám küzdelem a lányok között. Arra is fény kerül az izgalmak közepette, hogy ki utazhat a Fesztiválhercegnő mellett a feldíszített hintóban.

Epizódok:
- Fesztiválhercegnő
- Ünnepi felvonulás
- A legjobb döntés
- Galoppaló

24. Eperke epresen 2. - A csillámbogyó bál

A lányok már nagyon várják a telet. Mindenki elmondja mit szeret ebben az évszakban, de abban mindannyian egyetértenek, hogy a Csillámbogyó-bál a legfontosabb. El is kezdik a szervezést, csak egyet nem tudnak el dönteni: Hol rendezzék meg a bált? Hosszas keresgélés után megtalálják a tökéletes helyet. Egy hatalmas tölgyfa odvában berendezhetik a báltermet. Szétosztják a feladatokat és estére el is készülnek a bálterem feldíszítésével. Nyugodtan fekszenek le aludni, de másnap amikor visszamennek a tölgyfához, kiderül, hogy valaki tönkretett mindent. Nekiállnak, hogy rendet rakjanak és újra kidekorálják a termet és persze azt is ki akarják deríteni ki lehetett a tettes.

Epizódok:
- Fagyünnep
- Egy régi hagyomány
- A csillámbogyó-bál
- Csodaköröm

25. Eperke - A mozifilm (2010)

HATÁR A CSILLAGOS ÉG!: Amikor egy vihar hatására leomló szikla tönkreteszi a kisváros vízellátó rendszerét, Eperke és lányok otthonai komoly veszélybe kerülnek. Az is megtörténhet, hogy új lakóhelyet kell keresniük maguknak. A lányok azonban elhatározzák, hogy mindent megtesznek, hogy változtassanak a kétségbeejtő helyzeten. Zöldfej bácsi, a hernyó segítségével, valamint nem kis bátorsággal és leleménnyel felszerelkezve útnak indulnak, hogy számos kalandon és veszélyen át megmentsék városukat. Látványos 3D-s animáció kelti életre a legújabb kalandokat.

26. Eperke epresen 3. - Az eltűnt ibolyák (2011)

Mindenki izgatott Eperpici városban a Tavaszi Virágfesztivál miatt! Citrom várja a legjobban a versenyt, õ dolgozott a legkeményebben, hogy az övé legyen az első hely. Hamarosan azonban bonyodalmak adódnak, féltve őrzött ibolyája eltűnik és a gyanú egy közeli személyre terelődik. A nyomozás során a lányok egy felfedezőútra is elkalauzolnak minket és egy izgalmas rejtélyre is fény derül! A kalandok során a kis barátnők megtanulják, hogy ne vádoljanak senkit alaptalanul, mert ezzel fájdalmat okozhatnak egymásnak.