Galapagos

(Galápagos, 2006) 
Leírás:
Darwin már definiálta ezt a szigetcsoportot, éppen sajátságos körülményei, adottsága miatt. Nevezetesen egy szerencsésen elkülönülő, világtól elzárt szigetcsoportról van szó, ahol a flóra és fauna adaptációja viszonylag jól követhető egy kutató számára; lehet mondani, a természet gondoskodott egy nagy terészetben fellelhető laboratóriumról a természettudósok számára.

A Galapagos szigetek, Dél-Amerika partjaitól 800 kilométerre helyezkednek el, egy kicsit délre az Egyenlítőtől. 13 elszórt fő sziget és több mint száz, az óceánból kiemelkedő sziklaszirt szigetecske és korall sziget. Mindegyik sziget sajátos arculattal bír, egyeseket sűrű erdő borít, mások járhatatlan füstölgő óriások, prüszkölő tengeri sárkányokkal. Valamennyi itteni jelenség bolygónk különös világáról mesél.

Hogyan formálták és formálják ma is a Galapagos szigetek elővilágát az állandó változás erői? Lencsevégen a világ egyik legaktívabb vulkáni folyamatokkal jellemezhető szigetcsoportja, ahol a varacskosfejű gyík küzdelmének tétje nem kevesebb mint az életben maradás. Egyes növények meglepő módon alkalmazkodtak az itteni zord körülményekhez. A szívós lávakaktusz az egyik első úttörő, amely megjelenik a kemenceforró talajon.
 
   
   
   
   


1.évad   (szinkronos)   -   LETÖLTÉS