Fenn a csodás északon

(Nordic Wild) 
Leírás:
A lassú folyású, álomszép sorozat Skandináviába, Európa egyik utolsó vadonjába kalauzol varázslatos felvételek segítségével. A sarkvidéki tavasz beköszöntétől az elemekkel és a riválisokkal vívott elkeseredett élet-halál harcokig legyen tanúja az észak-európai élővilág legszebb, legdrámaibb és legnehezebben kifürkészhető pillanatainak!

Miként „öltözik át" a táj a tavasz beköszöntével Skandináviában, és milyen új kihívásokat hoz az újrakezdés az itteni állatok számára - melyek épp' hogy túlélték a telet? A tundrán miféle szárazföldi és vízi fajok dacolnak az elemekkel, és milyen stratégiákat vetnek be a túlélés érdekében? És miként lehet alkalmazkodni egy olyan szélsőséges, kétarcú világhoz, ahol a hosszú, sötét teleket verőfényes, éjféli napos nyarak követik... ahol az évi hőingás az ötven Celsius fokot is meghaladja... és ahol a fjordos partok sziklafalainak tetején fészkelő madarak a szó szoros és átvitt értelmében is a lét peremén táncolnak? A Nat Geo Wild gyönyörű, érzékeny sorozatában lesse meg Skandinávia legszebb, legdrámaibb és legnehezebben kifürkészhető pillanatait!
 
   
   (kicsomagolásnál jelszó nincs)


1. ÉVAD (HD minőség)   (szinkronos)   -   LETÖLTÉS

1. ÉVAD (normál minőség)   (szinkronos)   -   LETÖLTÉS

EPIZÓDKALAUZ

Fenn a csodás északon: Újjászületés

A Skandináviát hosszú hónapok óta fogságában tartó tél lassan enged szorításából: a sarkvidéki szelek immár kevésbé metszőek, a nappalok mind többet harapnak ki a rövidülő éjszakákból, a felszakadozó hótakaró alól egy vadonatúj, üdezölt világ képe kezd kibontakozni. A nyár azonban még távol van, a korán érkezők számára a túlélésért vívott igazi harc csak most kezdődik...


Fenn a csodás északon: Túlélni a tundrát

Skandinávia legtávolabbi, legészakabbi részén egy hatalmas fátlan vadon nyújtózik a végtelenbe: a sarkvidéki tundra, ahol az év nagy részében csak ritkán kúszik fagypont fölé a hőmérséklet, és ahol azt gondolnánk, hogy egyetlen növény- és állatfaj se próbálkozik meg a fennmaradással. Az élővilág legkülönfélébb mérerű és életmódú képviselői azonban ezen a zord tájon is jelen vannak, hol rejtett, hol látványos csatákat vívva az elemekkel és egymással.


Fenn a csodás északon: A lét peremén

Skandinávia partvonala, a jég vájta öblöknek és fjordoknak köszönhetően, sok ezer kilométer hosszan kanyarog az őt ostromló tenger és a lábukat a hullámokig lelógató hegyek szorításában. A megpróbáló, vég nélküli változások birodalma ez, ahol az állatok – a szó szoros értelmében – a peremen, a lét és a nemlét határán élik küzdelmes életüket...Fenn a csodás északon: Szélsőségek hazája

Skandinávia tele van kihívásokkal – ezen a könyörtelen, szeszélyes vidéken csak az képes életben maradni, aki felkészült a meglepetésekre és a szélsőségekre. De ez a táj végtelenül igazságos és kompenzáló is egyúttal: a hosszú, sötét teleket világos, éjféli napos nyarak követik, a metsző szelek tavaszi elültével gyakran perzselővé válik a napsütés, és a mostoha klimatikus viszonyokat varázslatos szépségükkel igyekeznek feledtetni a meredek falú fjordok, szélverte fellápok és gleccser táplálta patakok.Csodálatos állatok:

Csodaszép északi tájak: